Rendelkezz Te az Életeddel!

2010.10.21. 12:44

 Vajon szívesen utaznál-e egy olyan bárkában, amit senki sem irányít? Ami csak sodródik az árral, kiszolgáltatva a körülményeknek, minden egyes hullámnak, áramlatnak?

És csak sóvárogva nézed, ahogy egyre távolabb kerülsz a célodtól. Már elhitted, hogy az egyetlen, amit tehetsz, hogy vigyázol, nehogy az ide-oda csapkodó kormányrúd agyoncsapjon. Csak erre összpontosítasz és már minden más elkerüli e figyelmedet, eszedbe sem jutnak a megoldások, pedig lenne számtalan. Ezt nem vállalnád be igaz? Vagy mégis?

Sajnálatos, de a legtöbben pontosan így élik napjaikat. Naná, hogy nem tudnak teljes életet élni. Bábfiguraként érezném magam, tényleg nem lenne gömbölyű.
Egyszerűen elhiszik az emberek, hogy a körülményeik, a lehetőségeik és a szerencse az, ami meghatározza, hogy milyen életet élnek, hogy milyen jövőnek néznek elébe. Hát akkor most had szögezzem ezt mindjárt az elején le: EZEKNEK SEMMI KÖZE HOZZÁD!
Persze a legtöbben most nem hisztek nekem. Had szemléltessem ezt egy egyszerű példán:
Bár én nem tudok szörfözni, de mindig csodálattal néztem ahogy a vitorlába kapaszkodva szelik át a hullámokat ide-oda a széllovasok. Vajon ez hogy működik? Fognak egy szelet, elmennek vele egy irányba, majd ott addig várnak, míg megfordul a széljárás és akkor elindulnak visszafelé? Nem igazán. Van egy megfelelő technikájuk, amivel képesek az akár kiszámíthatatlan szélmozgást is úgy használni, ahogy az nekik előnyös és arra haladni, amerre csak akarnak. 
Az életben pontosan így kell cselekedni. Vannak itt is olyan technikák, amikkel a körülményeket folyton-folyvást a magunk javára tudjuk fordítani, így bármi történik, stabilan csak a célunk felé haladunk. Egyszerűen nem engedjük ki a kezünkből azt a bizonyos kormányrudat. Persze ehhez elengedhetetlen, hogy tisztában kell lennünk azzal, hogy pontosan merre is szeretnénk vezetni azt a bárkát. Ha meg van az irány, és az irányítás is a kezünkben, nem merülhet fel kérdésként, hogy vajon oda érünk-e, hisz kizárólag arra haladunk. Max. az maradhat kérdés, hogy mikor.
Szerinted mekkora különbség így élni? Ez már kerek lesz:-) Nem fogja minden apróság lekötni a figyelmedet, elvonni azt a rengeteg energiát, amit így sok más hasznos dologra tudsz fordítani, élve az ÉLETEDET.
A jó hír, hogy nem kell más, mint egyszerűn egy felismerés és egy döntés. Ideje kézbe venni a sorsod! Utána már csak szükséged van azokra a technikákra, amikkel meglesznek a céljaid, amikkel ki tudod jelölni az irányt és az utat, és amikkel mindig meg lesz a megoldás kulcsa.
Megéri?

A bejegyzés trackback címe:

https://life-time-success.blog.hu/api/trackback/id/tr12388304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása